Epidemieën

Om epidemieën zoals het Coronavirus het hoofd te bieden, mogen wij altijd voorspraak vragen bij onze heiligen. Naast de zes officiële Pestheiligen en Veertien Noodhelpers zijn er nog vele andere heiligen zoals hieronder genoemd, die aan te roepen zijn tegen epidemieën en andere vorm van rampspoed en speciaal voor Zieken.

De onderstaande lijst is nog lang niet volledig en zal t.z.t worden aangevuld; er bestaan al verschillende lijsten (zie onderaan bij bronvermelding) en die zijn onderling niet altijd hetzelfde. Hoe dan ook, deze heiligen werden vroeger al aangeroepen bij allerhande kwalen en epidemieën (toentertijd meestal pestepidemieën). Opdat zij ook onze voorspraak in de hemel mogen zijn bij de huidige besmettelijke ziekten, zoals Corona.

Er is zelfs een Heilige Corona! Heiligen zijn er in alle soorten en maten. Voor elk wat wils, dus kies welke u het meeste aanspreekt!

Naast deze voorsprekers kunnen ook altijd Maria, Moeder van God en Heilige Jozef worden aangeroepen bij allerhande vormen van nood.

 

Bronnen en meer informatie:

https://www.heiligen.net/patronaten_zoek.php?TW=pest

https://www.heiligen.net/patronaten_zoek.php?TW=epidemieen

http://catholicsaints.info/patrons-against-plague/

http://catholicsaints.info/died-of-plague/