Over mij

Ik ben Rietie Kenter, geboren 22 september 1968. Ik ben katholiek, getrouwd, moeder van vijf kinderen, van wie twee bonuskinderen. Hier leest u mijn CV.

Studie

Ik heb drie jaar Theologie en Levensbeschouwing gestudeerd aan Fontys Hogeschool TL, daarvoor de tweejarige Pastorale School gedaan en vele cursussen voor kerk, geloofsverdieping en persoonlijke ontwikkeling. Ik ben katholiek sinds Pinksteren 2004. Over mijn geloof heb ik onlangs deze tekst geschreven: Ik geloof.

Deze tekst van H. Teresa van Avila heeft mij enorm geïnspireerd en geeft mij dagelijks moed en een groot vertrouwen:

Laat niets je verontrusten
Laat niets je beangstigen
Alles gaat voorbij
God verandert nooit.

Geduld verkrijgt alles.

Wie God heeft ontbreekt niets
God alleen is genoeg.

Bezigheden

Ik verzorg lezingen, spreekbeurten en gastcolleges over heiligen in hun historische context met een link naar de actualiteit. Zowel voor vrijwilligersorganisaties zoals parochies en geloofsgemeenschappen als voor verenigingen, scholen, bibliotheken of bedrijven. Denk aan de patroonheilige van uw kerk of stad, naamheiligen, patroonheiligen en heiligen die bekend zijn rond de tijd van het jaar (St. Valentijn, St. Franciscus, St. Maarten, St. Nicolaas). Tijd en kosten in overleg. U kunt mij benaderen via info@kenteringen.nl

Ik lees en schrijf graag en ben momenteel vooral actief voor mijn plaatselijke katholieke parochie. Ik bezorg parochiekrantjes, maak deel uit van de doopvoorbereidingsgroep, pastoraatgroep (tot 2020, met liturgie en opbouwwerk in mijn portefeuille) en verzorg als lekenvoorganger woord- en communievieringen bij afwezigheid van een pastoraal werker in weekend- en ouderenvieringen – hiervoor schrijf ik zelf overwegingen.

Daarnaast zorg ik voor de actualiteit en content van onze parochiële website mariavlucht.nl, van de Facebookpagina’s van zowel onze parochie (@Mariavlucht) als van onze eigen kerk (@HRozenkrans), van de Instagrampagina van Maria Vlucht (@Mariavlucht) en van het YouTubekanaal Maria Vlucht.
Voor de parochiekrant van de O.L.V. van de H. Rozenkranskerk te Glanerbrug ben ik in 2016 geïnterviewd voor de serie Kralen van de Heiligste Rozenkrans.

Heiligen

Ik beheer de pagina Heiligen op Facebook, omdat ik erg geïnteresseerd ben in heiligen. Mensen van vlees en bloed die echt geleefd hebben. Hun levensverhaal is soms vermengd met legenden, maar vaak ook niet. Zij zijn allen geïnspireerd door Jezus en Maria, vol van de H. Geest. Hetzij als kloosterling, kluizenaar of mysticus, hetzij in de wereld in pastoraat, onderwijs, zorg, vrede, missie of journalistiek. Sommigen hebben hun standvastige geloof moeten bekopen met de dood en zijn tot martelaar verheven. Van kerkleraren en de kerkvaders hebben wij inzicht gekregen in hoe wij ons kunnen verhouden tot God en ons geloof. Ik wil dat deze mensen niet vergeten worden, en heb speciaal voor hen de pagina Heilige van de dag aangemaakt. Ook via TwitterInstagram, Pinterest en Mastodon kunt u dagelijks op de hoogte gehouden worden.

Het is voor mij een vorm van meditatie door mij elke dag een uurtje te verdiepen in een heilige. Daarmee wens ik u ook veel inspiratie! En heilig worden: waarom niet?! We worden allemaal opgeroepen tot heiligheid.

(Lees hier de lyrics)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.